2007 р. Завтра у Львові встановлять меморіальну дошку

[18.04.2007] Завтра у Львові встановлять меморіальну дошку А. Вахнянину, К. Студинському та О. Тисовському

Завтра, 19 квітня, о 17 годині на вул. Глібова, 15 відбудеться відкриття меморіальної таблиці видатним громадським діячам, колишнім мешканцям будинку Анатолію Вахнянину, Кирилові Студинському та Олександру Тисовському. Дошку встановлять з ініціативи та за кошти родини А. Вахнянина.

Участь у встановленні меморіальної таблиці візьмуть працівники Львівської державної консерваторії ім. М.Лисенка, голова ЛОО «Просвіта» Ярослав Пітко, представники національної скаутської організації «Пласт» та інші. Співатиме хор консерваторії.

Довідка

Анатоль Вахнянин (1841-1908) – український композитор, педагог, письменник, громадський діяч, засновник та перший директор музичного інституту ім. Лисенка, один з засновників та перший голова товариства «Просвіта», товариств «Торбан», «Боян», посол до галицького сейму та віденського парламенту, член НТШ. Похований на Личаківському цвинтарі.

Кирило Студинський (1868-1941) – український літературознавець, член НТШ, громадський діяч, професор Львівського університету. Є автором 500 праць з літературознавства.

Олександр Тисовський (1886-1968) – педагог, біолог, основоположник ПЛАСТу, член НТШ, профессор Академічної гімназії, українського таємного університету, Державного університету, Вищих агрономічних курсів. З 1944 р. на еміграції у Відні. Перепохований на Меморіалі січових стрільців на Личаківському цвинтарі.