Вітражні вставки в полотнищі дверей

Вул. Л.Глібова, 10

Псевдовітраж, репрезентативний

Скло, травлення. 10: 20; 10: 43 см

Прямокутні, видовжені тафлі прозорого скла декоровані рапортним сітчастим орнаментом, схожим на біле мереживо. Рапорт складають наступні елементи: у центрі – прозоре маленьке коло, довкола якого описаний більший матовий ромб; до чотирьох його кутів дотикаються кутами чотири правильних матових ромби, обрамлених тонкою прозорою смугою. Утворюється хрестовидний рапорт, який багаторазово повторюється у шаховому порядку. Вільні площини, які виникають між ра-портними елементами, заповнені густою сіткою з дрібненьких матових ромбиків.

Примітка. Подібні сітчасті псевдовітражі є часто оздобою вхідних дверей, або дверей, які ведуть на внутрішнє подвір’я колодязя будинку. Ідентичні вітражі декорують полотнище дверей будинку № 14 на вул. М.Вербицького.

Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с. 217.