Житловий будинок (№ 3)

Розмір зображення: 600:800 піксел

Жилий будинок 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Житловий будинок 17, поч. 19 ст. (№ 3) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

ЖИЛОЙ ДОМ, XVII в. (ул. Галицкая, 3). Капитально перестроен в начале XIX а. От первоначальной постройки сохранились лишь фрагменты. Верхний этаж достроен в 1880-х годах. Кирпичный, П-образный в плане, четырехэтажный. Фасад членят рустованные лопатки, декорируют оконные наличники, венчает аттик и раскрепованный карниз с модульонами. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 22 – 23].

Під № 3 – ювелірний магазин Ганда й ательє дамських капелюхів Дізендрука, а від радянських часів розміщено магазин меду “Бджілка”.

Джерело: “”, 29 грудня 2006 року, № 70

Кам’яниця Едвертівська відома з сер. 17 ст. В 1781 р. на її місці споруджено новий будинок; в 1885 – 1886 рр. за проектом Й.Енгеля надбудовано 4-й поверх, у 1895 р. реконструйовано вітрину.