2007 р. Знову будівельний скандал у столиці

Дата: 30.08.2007

Сьогодні у столиці знову розгорівся скандал між керівництвом державного підприємства “Мистецький арсенал”, керівництвом музею “Київська фортеця” і Департаментом охорони культурної спадщини Києва.

На території “Арсеналу” знаходиться частина фортифікаційних споруд, так званий вал, який насипали 1706 року за гетьмана Мазепи для охорони Києво-Печерської лаври. Сьогодні, за словами директора музею “Київська фортеця” В’ячеслава Кулинича, частину цього валу зруйнували. Екскаватором вибрали майже 50 метрів споруди, яка належить до пам’яток архітектури і охороняється законом.

В’ячеслав Кулинич, директор національного музею “Київська фортеця”: “Я думаю, тут будуть квартири для елітних панів, які будуть сидіти на кухні в кальсонах і дивитися на Лавру”.

Руслан Кухаренко, керівник Департаменту охорони культурної спадщини м. Києва: “Виходить, що дирекція “Мистецького арсеналу”, не маючи на це ніяких повноважень, самочинно почала разом із генпідрядником зносити частину валів київської фортеці”.

Керівництво державного підприємства “Мистецький арсенал”, яке відповідає за проведення будівельних робіт, причини руйнування валу обіцяло пояснити пізніше.