2007 р. Київ оштрафував підприємство, яке знесло «Мазепинський вал»

Дата: 03.09.2007

Головне управління охорони культурної спадщини оштрафувало підприємство «Мистецький арсенал» Міністерства культури України на суму 170 тис. грн. за незаконне знищення частини оборонного комплексу історико-архітектурної пам’ятки «Київська фортеця». Про це повідомив начальник Головного управління охорони культурної спадщини Руслан Кухаренко.

«30 серпня вдень за допомогою будівельної техніки було знесено приблизно 40 метрів захисного валу (земляний вал) пам’ятки національного значення ХVІІ-початку ХVІІІ ст. «Київська фортеця» на території Мистецького арсеналу. Ми визначили, що роботи проводилися за дорученням підприємства «Мистецький арсенал» Мінкультури України.

Ці нахабні дії розцінюються нами як порушення Закону України «Про охорону культурної спадщини», які тягнуть за собою кримінальну відповідальність, і ми обов’язково звернемося до суду», – наголосив Кухаренко.

За його словами, Головне управління охорони культурної спадщини склало припис з наказом зупинити роботи та пояснити ситуацію щодо проведення земляних робіт.

Джерело: “Київський портал”