Аскольдова могила

Аскольдова могила

Розмір зображення: 800:600 піксел

Аскольдова могила (Паркова дорога) – пам’ятка історії (IX-XX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Аскольдова могила (Паркова дорога) – пам’ятка історії (IX-XX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Аскольдова могила знаходиться на Печерську, на терасі крутого схилу Дніпра. Із заходу від урочища по цій терасі проходить Паркова дорога та Дніпровський узвіз. З плато, з боку площі Слави, до нього спускається алея Героїв Крут, яка є найзручнішим підходом для відвідувачів. Перетин цих трьох проїздів утворює площу Андрія Первозваного.

Список літератури – на сайті «».