Ботар с

Історичні адміністративні поділи

Указ Президії ВР УРСР від 25 червня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Закарпатської області»: село Батар Севлюшської округи іменувати село Братове.

Закарпатська обласна Рада народних депутатів рішенням від 6 квітня 1995 року внесла в адміністративно-територіальний поділ окремих районів такі зміни: у Виноградівському районі уточнила назву села Братове Дяківської сільради на Братово.

Рішення про перейменування села Братово на село Ботар прийняла Верховна Рада України 19.10.2000 р. Рішення № 2060-III. Дата опублікування 08.12.2000 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 49, ст.433).

Верховна Рада України постановляє (19.10.2000, № 2060-III): Відновити колишні найменування окремим населеним пунктам Виноградівського району Закарпатської області: селу Братово – село Ботар.

Довідка у Вікіпедії:

Котигорошко В.Г. Курган 1 пол. 3 в. н.э. у с.Братово. – Советская археология, 1979 г., № 2, с. 153 – 163.