Балажер с

Згадується в 1323 році як Болошей.

Інші згадки: 1323: Balasey, 1349: Balase, 1461: Balasce, 1542: Balaſe, 1550: Balaſer, 1552: Balaſe, 1564: Balaſſe, 1570: Balaſe, 1773: Balasér, 1808: Balazsér, Baláţiowa, Balazsiova, 1851: Balazsér, Balasijovo, 1864/65: Balazsér, 1877: Balazsér, 1913: Balazsér, 1925: Balaţer, 1930: Blaţejovo, 1944: Balazsér, 1983: Кузьмине, Кузьмино, 1995: Балажер. Також Белашей, Белашієво. В 1963 р. приєднане до с. Іванівка.

Закарпатська обласна Рада народних депутатів рішенням від 6 березня 1992 року внесла в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Берегівському районі відновила село Балажер, раніше об’єднане з селом Іванівка Іванівської сільради, взяла його на облік і підпорядкувала Іванівській сільській Раді.