^Богдана Хмельницького вул.

Монастир св.Онуфрія (№ 36)

Розмір зображення: 800:600 піксел

Монастир св.Онуфрія 16 – 19 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Адресу Б. Хмельницького, 36, мають церква та монастир святого Онуфрія провінції отців василіан найсвятішого Спасителя й отців василіан чину святого Василія Великого УГКЦ; за радянських часів, у 1950-х, там був клуб дорожників; згодом у цьому місці облаштували філію Львівської картинної галереї – музей першодрукаря Івана Федорова.

Джерело: “”, 22 травня 2008 року, № 71 (379)

Джерело: Карта м.Львова. – К.: 2001 р., 1:20 000.
Ситуаційний план (монастир позначено синім хрестом – 9)
1890-і рр. Загальний вигляд з північного заходу. Літографія А.Пилиховського
1976 р. 23 квітня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № A113-03.
1976 р. Загальний вигляд з північного заходу
2007 р. Загальний вигляд з північного заходу
Онуфріївська церква 1518 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 53]. …
Церква св.Онуфрія (+)
Місце поховання Івана Федорова
Місце поховання Івана Федорова (+)
Башта-брама 17 – 19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під…
Дзвіниця (+)
Келії 17 – 19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною…
Келії (+)
Мури 1693 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999…
Мури (+)
Огорожа