Б

Братів Рогатинців вул.

Розмір зображення: 600:800 піксел

Паралельно до вулиці Валової з півночі тягнеться вулиця Братів Рогатинців, яка одержала цю назву 1991 року.

Юрій та Іван Рогатинці, багаті українські міщани, в XVI столітті були активними діячами Львівського Ставропігійського братства, дбали про культуру й освіту української громади міста. З 1795 року ця вулиця називалася Нова, з 1871-го – Собєського на честь одного з найвидатніших польських королів Яна ІІІ Собєського (1674-1696). За часів німецької окупації 1941-1944 рр. вулиця мала назву Кьоніґштрассе (Королівська вулиця), а за радянських називалася Комсомольською на честь молодіжної комуністичної організації. Забудова вулиці: класицизм, сецесія.

Джерело: “”, 9 лютого, 2007 року, № 22 (92)

План
14 вересня 2007 р. Фото М.І.Жарких. 	В будинку № 3 у польський період був магазин залізних виробів і кухонного посуду Гальського, а до початку…
Будинок (№ 3)
У будинку № 4 за польських часів був майстер біжутерії Мульта, а за радянських – магазин дитячого взуття, зараз це житловий будинок, сюди виходять…
Будинок (№ 4) (+)
14 вересня 2007 р. Фото М.І.Жарких. 	У будівлі під № 5 за Польщі був магазин одягу Мейзенгальтера та кравецьке ательє Белтовського, від 1950-х –…
Житловий будинок (№ 5)
В будинку № 7 за Польщі був готель “Савой” Пшепорського та ресторан Райсса, за радянських часів – Туристська база та крамниця готового одягу…
Будинок (№ 7) (+)
У будинку № 9 до 1939 року містилася перукарня Редлера та магазин похоронних товарів Островської, тепер тут крамниця джинсового одягу YCTAB і салон…
Будинок (№ 9) (+)
14 вересня 2007 р. Фото М.І.Жарких. 	Під № 10 від радянських часів і досі працює точильна майстерня, тут також розміщені облаштовані останніми…
Житловий будинок (№ 14)
14 вересня 2007 р. Фото М.І.Жарких. 	У житловому будинку № 16 за польських часів був ресторан Фріда. 	Ілько Лемко 	Джерело: “Львівська газета”, 9…
Житловий будинок (№ 16)
14 вересня 2007 р. Фото М.І.Жарких. 	Під № 17 до 1939-го містився магазин квітів Гелєни Боднар, тепер це житловий будинок. 	Ілько Лемко 	Джерело:…
Житловий будинок (№ 17)
Будинок № 18 на початок 2005 року відбудували заново на місці старого, який через аварійний стан розібрали, за польських часів тут був магазин меду…
Будинок (№ 19) (+)
Під № 20 за Польщі була перукарня Моркса, нині це житловий будинок. 	Ілько Лемко 	Джерело: “Львівська газета”, 9 лютого, 2007 року, № 22 (92)
Будинок (№ 20) (+)
14 вересня 2007 р. Фото М.І.Жарких. 	У будівлі № 21-а за радянських часів була юнацько-спортивна школа профспілки працівників легкої промисловості…
Будинок (№ 25)
Загальний вигляд з боку вул. Братів Рогатинців. 14 вересня 2007 р. Фото М.І.Жарких. 	Під № 26 за Польщі працював майстер біжутерії Сломікер, зараз…
Будинок (№ 27)
14 вересня 2007 р. Фото М.І.Жарких. 	У будинку № 28 (нині житловий будинок) колись розташовувалися торговельно-комісійне підприємство “Верітас” і…
Будинок (№ 29) (+)
У житловому будинку № 30 за Польщі був палітурний цех Герта. 	Ілько Лемко 	Джерело: “Львівська газета”, 9 лютого, 2007 року, № 22 (92)
Будинок (№ 30) (+)
Житловий будинок з фрагментами бастеї Низького муру 14 – 15 ст., 1908 р. (№ 32) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки…
Загальний вигляд з боку вул.Братів Рогатинців. 14 вересня 2007 р. Фото М.І.Жарких.