Петлюри вул.

Петлюри вул.

Розмір зображення: 800:600 піксел

Вулиця Симона Петлюри простягається від бульвару Шевченка до Вокзальної площі. Названа іменем героя боротьби за незалежність України. За совітів мала назву вул. Комінтерну, в царські часи – вул. Безаківська.

Вулицю Комінтерна у Києві перейменували

Дата: 18.06.2009

Вулицю Комінтерну в Шевченківському районі Києва вирішено перейменувати у вулицю імені Симона Петлюри. Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення прийнято сьогодні на засіданні сесії Київради. За це рішення проголосували 76 з 117 присутніх у залі депутатів. Проект рішення був внесений з голосу на початку засідання сесії.

Перейменування проводиться на честь 130-річчя від дня народження С. Петлюри та на виконання Указу Президента України від 16 травня 2005 року «Про увічнення пам’яті видатних діячів Української народної республіки та Західно-української народної республіки”.