^Сучасний Київ

Пам’ятки, не прив’язані до вулиць

Вкладені елементи

Володимирська гірка знаходиться в самому центрі Києва. Зі сходу парк обмежений Володимирським узвозом, з півдня – великим будинком Українського…
Володимирська гірка (+)
Гора Клинець (або Дитинка) знаходиться між Старим Києвом (на плато) і Подолом. Із заходу від неї проходить вул.Дігтярна, з півночі – Воздвиженська,…
Гора Клинець (+)
Аскольдова могила (Паркова дорога) – пам’ятка історії (IX-XX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення…
Аскольдова могила (+)
Звіринець
Звіринець (+)
Культурний шар урочища Видубичі (вул. Видубецька, 1) – пам’ятка археології (розвинуте середньовіччя, Київська Русь) [Постанова Кабінету міністрів…
Видубицький монастир (+)
Іонівський монастир знаходиться на території Ботанічного саду ім.М.Гришка. Зручний підхід до нього веде з вул.Бастіонної, чрез головний вхід…
Іонівський монастир (+)
Ботанічний сад ім. М.Гришка знаходиться на плато гори на південь від Печерська. З півночі він обмежений зоною малоповерхової забудови по…
Ботанічний сад ім. М.Гришка (+)
Голосіївський парк розташовано в південній частині Києва. Він займає північний ріг Голосіївського лісу між просп. 40-річчя Жовтня, Голосіївською…
Голосіївський парк (+)
Сучасна адреса – вул.Затєвахіна, 14. Пустинь знаходиться над ставком посередині Голосіївського лісу. Дійти до нього пішки можна від станції метро…
Голосіївська пустинь (+)
Сучасна адреса – вул.Китаївська, 15. Пустинь знаходиться у долині, оточеній з усіх боків висотами (горами), так що можна знаходитись буквально поруч…
Китаївська пустинь (+)
Феофанівська пустинь знаходиться на південній околиці Києва, у лісі. Дістатись до неї можна від окружної дороги (вул. Заболотного). Біля будинку…
Феофанівська пустинь (+)
Головна астрономічна обсерваторія
Музей народної архітектури та побуту знаходиться на південній околиці Києва, на захід від села Пирогів, на південному краю Голосіївського лісу.…
Музей народної архітектури та побуту (+)
Греко-католицький собор Воскресіння знаходиться на березі Десенки, яка протікає на захід від нього. Підхід до собору – зі сходу, по вул.…
Греко-католицький собор Воскресіння (+)
Московський собор Воскресіння
Московський собор Воскресіння (+)
Київська фортеця займає велику частину Печерського пагорба. Після того, як фортеця втратила оборонне значення, її територія була перерізана…
Київська фортеця (+)
Центральний стадіон знаходиться в центрі Києва. На північ від нього йде вул.Еспланадна, на захід – розміщуються вул. Шота Руставелі та Фізкультурна…
Центральний стадіон (+)
Меморіальний комплекс на честь загиблих мирних громадян і радянських військовополонених на місці розташування фашистського концтабору (вул.…
Місце розташування гітлерівського Дарницького концтабору (+)
Музей Великої вітчизняної війни знаходиться на Печерську, на південь від Києво-Печерської лаври. Він займає південну частину Печерського плато,…
Музей історії України у 2-й світовій війні (+)
Парк Перемоги знаходиться на лівому березі Дніпра, між проспектом Визволителів і вул.генерала Жмаченка. Зручний підхід до нього – від станції метро…
Парк Перемоги (+)
Кристерова гірка