П

Покровська вул.

Вулиця Покровська (Поділ) простягається від вул. Андріївської до Контрактової площі. Названа від Покровської церкви, яка знаходиться на цій вулиці. За совітів мала назву вул.Зелінського.

Пров. Зелінського (кол. Покровський) починається від вул. Покровської і закінчується перед крутосхилом Андріївської гори.

Будинок (№ 2а / Андріївська, 1)
Будинок (№ 2а / Андріївська, 1) (+)
Старий контрактовий будинок 1800 р. (вул.Зелінського, 4) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури…
Старий контрактовий будинок (№ 4) (+)
Житловий будинок 1808 р. (№ 5) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 8]. …
Житловий будинок (№ 5) (+)
Церква Покрови 1766 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 8]. 	Покровська…
Церква Покрови (№ 7) (+)
Школа (№ 6 – 8)
Школа (№ 6 – 8) (+)
9 листопада 2008 р. Фото М.І.Жарких.
Житловий будинок (№ 9 / Покровський пров., 2)
Житловий будинок (№ 9 / Покровський пров., 2) (+)
Церква Миколи Доброго 1802 р., архіт А.І.Меленський. Зруйнована [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957…
Церква св.Миколи Доброго (№ 10) (+)
Жилий будинок поч. 19 ст. (вул.Зелінського, 11) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що…