^Пантікапей

Монетне карбування

Монетне карбування

Розмір зображення: 634:631 піксел

Брабрич В.М. Особенности кризиса денежного обращения на Боспоре в 3 в. до н.э. – Краткие сообщения Института истории материальной культуры, 1956 г., т. 66, с. 65 – 68.

Брабрич В.М. Египетские мотивы в монетной чеканке Боспорского царства конца 1 в. до н.э. – начала 1 в. н.э. – Нумизматика и эпиграфика, 1960 г., т. 2, с. 41 – 45.

Брабрич В.М. Об охранительном назначении грифонов на монетах Пантикапея 4 в. до н.э. – Краткие сообщения Института археологии АН УССР, 1960 г., т. 9, с. 90 – 92.

Брабрич В.М. К вопросу о чеканке золотых статеров при Перисаде 2. – Сообщения Государственного Эрмитажа, 1961 г., т. 21, с. 48 – 51.

Брабрич В.М. Об изображениях на монетах Пантикапея львиной головы и осетра. – Сообщения Государственного Эрмитажа, 1964 г., т. 25, с. 50 – 52.

Література про монетне карбування Пантікапея в «».

Вкладені елементи

Статер. 	375 – 360 гг. до н. э. Пантикапей. 	Золото. Диаметр 18 мм, вес 9,05 г. 	Найден на Тамани в 1845 г. в составе Пуленцовского клада. Поступил…
Статер Пантікапея (+)
Обол Пантікапея 	м.Пантікапей, 314..310 рр. до н.е. 	Мідь. Діаметр 23 мм. 	Місце знахідки невідоме. 	Музей історичних коштовностей України (Київ),…
Обол Пантікапея
Обол Пантікапея 	м.Пантікапей, 314..310 рр. до н.е. 	Мідь. Діаметр 26 мм. 	Місце знахідки невідоме. 	Музей історичних коштовностей України (Київ),…
Обол Пантікапея
Діхалкон Пантікапея 	м.Пантікапей, 314..310 рр. до н.е. 	Мідь. Діаметр 21 мм. 	Місце знахідки невідоме. 	Музей історичних коштовностей України…
Діхалкон Пантікапея
Тетрахалкон Пантікапея 	м.Пантікапей, 294..284 рр. до н.е. 	Мідь. Діаметр 20 мм. 	Місце знахідки невідоме. 	Музей історичних коштовностей України…
Тетрахалкон Пантікапея
Халк Пантікапея 	м.Пантікапей, 284..275 рр. до н.е. 	Мідь. Діаметр 19 мм. 	Місце знахідки невідоме. 	Музей історичних коштовностей України (Київ),…
Халк Пантікапея
Монета. Пантікапей. III ст. до н. е. Бронза. Діаметр 1,9 см. Херсонеський історико-археологічний музей. 	Джерело: Античне мистецтво. – К.:…
Монета Пантікапея
Обол Боспорського царства 	м.Боспор, 90..80 рр. до н.е. 	Мідь. Діаметр 23 мм. 	Місце знахідки невідоме. 	Музей історичних коштовностей України…
Обол Боспорського царства
Монета Боспорського царства 9 унцій 	м.Боспор, 1 ст. до н.е. – 1 ст. н.е. 	Мідь. Діаметр 24 мм. 	Місце знахідки невідоме. 	Музей історичних…
Монета Боспорського царства
Золоті монети боспорського царя Савромата І (93 – 124 pp. н. е.). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с. 513.
Монети Савромата 1
Статер Савромата 1 	м.Боспор, 93..123 рр. н.е. 	Золото. Діаметр 19 мм. 	Місце знахідки невідоме. 	Музей історичних коштовностей України (Київ), інв.…
Статер Савромата 1 (+)
Статер Реметалка 	м.Боспор, 131..159 рр. н.е. 	Золото. Діаметр 18 мм. 	Знайдено у Керчі. 	Музей історичних коштовностей України (Київ), інв. №…
Статер Реметалка (+)
Подвійний денарій Савромата 2 	м.Боспор, 174..210 рр. н.е. 	Мідь. Діаметр 24 мм. 	Місце знахідки невідоме. 	Музей історичних коштовностей України…
Подвійний денарій Савромата 2
Потрійний сестерцій Савромата 2 	м.Боспор, 174..210 рр. н.е. 	Мідь. Діаметр 26 мм. 	Місце знахідки невідоме. 	Музей історичних коштовностей України…
Потрійний сестерцій Савромата 2
Статер Котіса 3 	м.Боспор, 227..233 рр. н.е. 	Золото. Діаметр 19 мм. 	Місце знахідки невідоме. 	Музей історичних коштовностей України (Київ), інв. №…
Статер Котіса 3