Церква св.Іоана Предтечі

Розмір зображення: 750:500 піксел

Церква Івана Предтечі 8 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Церква Йоана Предтечі 8 – 14 ст., 1834 – 1845 рр. (пл.Леніна)[Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Никитенко М.М. Амфоры-голосники из церкви Иоанна Предтечи в Керчи. – “Археологические открытия 1969 г.”, М., 1970 г., с. 276 – 278.

1966 р. Історія українського мистецтва (+)
Керчь. 	Церковь Иоанна Предтечи (XIII-XIV вв.; пристройки XIX в.; реставрация 1980 г.). В плане трехнефная, трехапсидная. Четыре подкупольные опоры…
1982 г. Украина и Молдавия
ИОАННА ПРЕДТЕЧИ ЦЕРКОВЬ, древняя часть VIII-XIV вв., пристройки – ХІХ в. Среди исследователей единого мнения о дате сооружения древней части нет:…
1996 р. Реставрація церкви Іоанна Предтечі в Керчі
1996 р. Реставрація церкви Іоанна Предтечі в Керчі (+)
Автор: Геннадий Казак. Снято: 10 августа 2006 sobory.ru
2006 р. Загальний вигляд з позиції А2
Автор: Василий Шелёмин. Снято: 12.08.2004 – 20.08.2004 sobory.ru
2004 р. Загальний вигляд з позиції С3
Автор: Геннадий Казак. Снято: 5 августа 2006 	В интерьере оставлены фрагменты специально не отреставрированной кладки. sobory.ru
2006 р. Інтер’єр