^Керч м

Археологічні знахідки

Розмір зображення: 524:800 піксел

Диамант Э.И. Скифский котёл из кургана, открытого вблизи Керчи в 1821 г. – Записки Одесского археологического общества, 1967 г., т. 2, с. 250 – 252.

Белова Н.С. К надписи IOSPE 2, 8. – Советская археология, 1968 г., № 3, с. 43 – 52. [з Керчі]

Манцевич А.П. Алебастровые изделия [из Керчи] в собрании Эрмитажа. – Сообщения Государственного Эрмитажа, 1970 г., т. 31, с. 63 – 65.

Отрощенко В.В. Про зображення на сокирці доби пізньої бронзи з Керчі. – Археологія, 1971 р., т. 2, с. 64 – 67.

Кропоткин В.В. Новые находки византийских монет в Керчи. – Византийский временник, 1971 г., т. 31, с. 216 – 218.

Кропоткин В.В., Макарова Т.И. Находка монеты Олега-Михаила в Корчеве. – Советская археология, 1973 г., № 2, с. 250 – 254.

(1)  2

Чорнофігурний лекіф 	Греція. 5 ст. до н.е. 	Кераміка. Висота 21 см, діаметр дна 5.3 см. 	Походить із Керчі. 	Національний музей історії України…
Чорнофігурний лекіф
Перстенева печатка із зображенням Гермеса 	Греція. 5 ст. до н.е. 	Золото. Діаметр 1.9 см. 	Випадкова знахідка у Керчі. 	Музей історичних…
Перстенева печатка із зображенням Гермеса
Дно большой краснофигурной чаши. 	Конец VI – начало V в. до н. э. Аттика. 	Глина. Диаметр 14 см. 	Поступило в 1899 г. как найденное в Пантикапее. …
Дно великої червонофігурної чаші (+)
Статуя мужчины. 	IV в. до н. э. 	Мрамор. Высота 1,68 м. 	Поступила в 1840 г. как найденная в Пантикапее. 	Одесский археологический музей, инв. №…
Статуя чоловіка
Краснофигурная лекана с изображением праздника Диониса. 	Конец V в. до н. э. Аттика. 	Глина. Высота 16 см. Диаметр 25 см. 	Передана музею…
Червонофігурна лекана
Статуэтка женщины. 	Конец IV – III вв. до н. э. 	Глина. Высота 31,5 см. 	Поступила в 1868 г. как найденная в Пантикапее. 	Одесский археологический…
Статуетка жінки
Скульптурная группа: мальчик с собакой и гусем. 	I в. до н. э. 	Глина. Высота 6,8 см. 	Поступила как найденная в Пантикапее. 	Одесский…
Фігурка хлопчика з собакою і гусем
Афродита с Приапом. 	II – I вв. до н. э. Боспор. 	Глина. Высота 21 см. 	Поступила в 1899 г. как найденная в Пантикапее. 	Одесский археологический…
Фігурка Афродіти з Пріапом
Украшение саркофага. Раненая Ниобида. 	I – II вв. н. э. Пантикапей. 	Гипс. Высота 26 см. 	Одесский археологический музей, инв. № 22008. 	Пантикапей…
Фігурка помираючої Ніобіди
Украшение саркофага. Воспитатель Ниобид. 	1-2 вв. н. э. Пантикапей. 	Гипс. Высота 25 см. 	Одесский археологический музей, инв. № 84326. 	Воспитатель…
Фігурка вихователя Ніобід
Украшение саркофага. 	I – II вв. н. э. Пантикапей. Гипс. Высота 9,4 и 10 см. 	Одесский археологический музей, инв. № 21350. 	Джерело: Одесский…
Прикраса саркофага
Надгробная стела. 	Вторая половина I в. до н. э. Пантикапей. 	Известняк. Высота 117 см. 	Поступила в 1902 г. 	Одесский археологический музей, инв. №…
Надгробна стела
Амфора. 	I – II вв. н. э. 	Стекло. Высота 12,7 см. 	Подарена А.Л.Бертье-Делагардом в 1905 г. как найденная в Пантикапее. 	Одесский археологический…
Амфора
Кувшин, кубок и кружка. 	1 – III вв. н. э. 	Стекло. Высота 25 см; 7,5; 13 см. 	Кувшин поступил в музей в 1896 г.; кубок подарен…
Глечик, келих і кружка
Ваза и кувшин. 	III – IV вв. н. э. 	Стекло. Высота 12 см; 25 см. 	Ваза поступила от А.Л.Бертье-Делагарда в 1899 г. как найденная в Пантикапее. …
Ваза та глечик
Ритуальная статуэтка. 	II – III вв. н. э. 	Глина. Высота 16 см. 	Поступила в 1901 г. как найденная в Пантикапее. 	Одесский археологический музей,…
Ритуальна статуетка
Нашивная бляшка. 	V в. до н. э. 	Золото. Размер 2,5 см. 	Поступила в музей в 1864 г. как найденная в Пантикапее. 	Одесский археологический музей,…
Бляшка
Модель скифской повозки. 	IV – III вв. до н. э. 	Глина. Высота 12,2 см. 	Найдена в Пантикапее в детском погребении в 1909 г. 	Одесский…
Модель скіфського воза
Ойнохоя чорнофігурна з зображенням битви греків зі скіфським (?) стрільцем з Керчі. Аттіка. V ст. до н.е. Глина. Висота 21 см. Київський музей…
Ойнохоя чорнофігурна (+)
Протома [півпостать] Деметри (Кора чи Персефона) з Керчі. Аттіка. V ст. до н.е. Теракота. Висота 38 см. Київський музей західного та східного…
Протома Деметри (+)
Блюдо рибне червонофігурне з Керчі. Аттіка. V-IV ст. до н. е. Глина. Діаметр 39 см. Київський історичний музей. 	Джерело: Античне мистецтво. – К.:…
Блюдо (+)
Пеліка червонофігурна з зображенням Геракла із Керчі. Розпис кола «Майстра Геракла». Аттіка. IV ст. до н. е. Глина. Висота 33 см. Керченський…
Пеліка червонофігурна (+)
Ніка, що заколює бика, з Керчі. III-І ст. до н. е. Мармур. Висота 79 см. Керченський історико-археологічний музей. 	Джерело: Античне мистецтво. –…
Ніка, що заколює бика
Антефікс у вигляді голови Медузи з Керчі. III ст. до н. е. Теракота. Висота 30 см. Керченський історико-археологічний музей. 	Джерело: Античне…
Антефікс у вигляді голови Медузи
Ойнохоя з заглибленим орнаментом з Керчі. Східне Середземномор’я, можливо, Сірія. III ст. н. е. Скло. Висота 12 см. Київський музей західного та…
Ойнохоя
Фрагмент розписного карниза з Керчі. II ст. до н. е. Вапняк. Розміри 14: 7,5 см. Київський історичний музей. 	Джерело: Античне мистецтво. – К.:…
Фрагмент розписного карниза
Статуя богині Астарти з Керчі. IV ст. до н. е. Вапняк. Висота 138 см. Керченський історико-археологічний музей. 	Джерело: Античне мистецтво. – К.:…
Статуя Астарти
Надгробкова стела Каллісфенії та її брата Колліона. Боспор. І ст. до н. е. Вапняк. Висота 89 см. Керченський історико-археологічний музей. 	Джерело:…
Надгробна стела Каллісфенії (+)
Фрагмент надгробкової стели Амне, дочки Фаннея. Боспор. І ст. н. е. Пісковик. Висота 135 см. Херсонський краєзнавчий музей. 	Джерело: Античне…
Фрагмент надгробної стели Амне (+)
Одну з найбільш яскравих і своєрідних груп готського ювелірного комплексу становлять речі, зроблені в поліхромному, або інкрустаційному, стилі [М.…
Ювелірні вироби поліхромного стилю