^Україна

Республіка Крим

Республіка Крим

Рішення РФ щодо українських пам’яток Криму незаконні (21.10.2015)

Міністерство культури України заявляє, що чергове незаконне рішення російської окупаційної влади, яким 220 українських пам’яток Криму віднесено до культурних об’єктів федерального значення РФ, не має жодних правових наслідків та суперечить міжнародному праву.

…Вся відповідальність за пошкодження чи руйнацію цих безцінних пам’яток лежить на Російській Федерації.

Вкладені елементи

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (31.08.1989, № 8032-XI): Включити в межі: міста Сімферополя села Кам’янка Трудівської сільради і…
Сімферополь м (+)
Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 6 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць…
Алушта м (+)
Армянськ м
Армянськ м (+)
Джанкой м
Джанкой м (+)
Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 6 ст. до н.е. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних…
Євпаторія м (+)
Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 5 ст. до н.е. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних…
Керч м (+)
Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 19 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених…
Саки м
Верховна Рада Кримської АРСР постановами від 19 липня, 24 жовтня та 26 грудня 1991 року внесла в адміністративно-територіальний устрій республіки…
Судак м (+)
Феодосія м (+)
Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 1837 р. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених…
Ялта м (+)
Постанова Верховної ради України від 12.05.2016 р.: перейменувати місто Красноперекопськ на місто Яни Капу zakon2.rada.gov.ua. 	Список літератури –…
Яни Капу м (+)
Бахчисарайський район
Бахчисарайський район (+)
Білогірський район
Білогірський район (+)
Джанкойський район
Джанкойський район (+)
Постанова Верховної ради України від 12.05.2016 р.: перейменувати Ленінський район на Єдикуйський zakon2.rada.gov.ua.
Єдикуйський район (+)
Постанова Верховної ради України від 12.05.2016 р.: перейменувати Кіровський район на Іслямтерецький zakon2.rada.gov.ua.
Іслямтерецький район (+)
Постанова Верховної ради України від 12.05.2016 р.: перейменувати Совєтський район на Ічкінський zakon2.rada.gov.ua.
Ічкінський район (+)
Постанова Верховної ради України від 12.05.2016 р.: перейменувати Красногвардійський район на Курманський zakon2.rada.gov.ua.
Курманський район (+)
Нижньогірський район
Нижньогірський район (+)
Первомайський район
Первомайський район (+)
Постанова Верховної ради України від 12.05.2016 р.: перейменувати Красноперекопський район на Перекопський zakon2.rada.gov.ua.
Перекопський район (+)
Роздольненський район