^Керч м

Пам’ятки міста

Мацкевой Л.Г. К вопросу о древнейшем заселении горы Митридат. – Проблемы археологии и этнографии, 1977 г., т. 1, с. 28 – 33.

Кругликова И.Т. Античная сельскохозяйственная усадьба близ Керчи. – “Античная история и культура Средиземноморья и Причерноморья”, Лг., 1968 г., с. 206 – 212.

Кулаковский Ю.А. Керченская христианская катакомба 491 года. – Материалы по археологии России, 1891 г., т. 6.

Макарова Т.И. Раскопки около церкви Иоанна Предтечи в Кречи. – “Археологические открытия 1971 г.”, М., 1972 г., с. 275 – 277.

Пантікапей
Пантікапей (+)
Мелек-Чесменський курган 4 ст. до н.е. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на…
Курган Мелек-Чесменський (+)
Курган Ак-Бурун
Курган Ак-Бурун
Знаходилось біля с.Бакси. Досліджено Г.І.Хіцуновим та О.Є.Люценком у 1870 р. 	Гайдукевич В.Ф. Укреплённая villa rustica на Темир-Горе. – Советская…
Курган Темір-Гора (+)
Передольская А.А. Слоновая кость из кургана Куль-Оба. – Труды отдела истории искусства и культуры античного мира Государственного Эрмитажа, 1945 г.,…
Курган Куль-Оба (+)
Курган Баксан
Курган Баксан
Золотий курган
Золотий курган (+)
Зміїний курган
Зміїний курган (+)
Стасовський склеп
Стасовський склеп (+)
Склеп 1877 р.
Склеп 1877 р. (+)
Гробниця 1896 р.
Гробниця 1896 р. (+)
Античний кам’яний склеп – “Склеп Деметри” (вул. Б.Перепелиці, 21) – пам’ятка археології (9 – 4 ст. до н.е.) [Постанова Кабінету міністрів України №…
Склеп Деметри (1895 р.) (+)
Давньоруське городище літописного міста Корчів
Фортеця
Фортеця (+)
Керчь. Церковь Афанасия Великого, Свято-Афанасьевская церковь 	Дата постройки: 1864. 	Адрес: 334500, Украина, Автономная Республика Крым (Крымская…
Церква св.Афанасія Великого (+)
Церква Івана Предтечі 8 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території…
Церква св.Іоана Предтечі (+)
Церква грецька
Церква грецька (+)
Сходи на гору Мітрідат
Історичний музей
Історичний музей (+)
Пам’ятник десанту 1941 р.
Обеліск Слави (гора Мітридат) – пам’ятка історії (1944 рік) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток…
Обеліск Слави (+)
2001 р. Керч - прадавнє місто України