2008 р. Чернігів: православна громада увійшла до Катерининської церкви

Василь Чепурний, “Сіверщина”

Дата: 19.07.2008

Щойно козацька православна громада Української православної Церкви Київського патріархату Чернігова зайшла у свій храм – козацька Катерининська церква була їм передана розпорядженням голови обласної державної адміністрації ще два роки тому, але блокування храму прихильниками московського патрірахату, партії Вітренко, соціалістами та регіоналами не давало можливості виконати ухвалу. Після тривалих судових засідань визнано законність розпорядження голови ОДА.

Але й тут москвофіли не вгамувалися – певно, їм начхати на закони української держави. І ось нещодавно, орієнтовно о 7 годині ранку, представники громади законно зайшли у свій храм. Коли я прийшов до Катерининки, двері були закриті зсередини і задами до храму біля дверей стояли три жителі намету УПЦ Московського патріархату. Навколо – міліція та представники молодіжних українських організацій.

Зіздвонившись з головою громади, після короткої “канонічної дискусії” біля дверей з московствуючими, я отримав звернення, текст якого і подаю:

Заява скріплена печаткою громади та підписами голови Андрія Лісового і козацького священика, протоієрея Євгена Орди.

Джерело: “Високий вал”