2007 р. Чернігів: Катерининську церкву розблокують до вересня

Дата: 07.06.2007

Таке сподівання висловив сьогодні, 7 червня, лідер Громадянської мережі ОПОРА в Чернігові Олександр Ломако під час інтернет-конференції на “Високому Валі”.

– Сподіваюся, що все-таки до вересня блокада не протримається і вже влітку віруючі зможуть зайти до храму. Хоча, ще невідомо, який обсяг ремонтних робіт доведеться проводити, – сказав він. – В тому, що буде апеляція, я майже не сумніваюся. Особливо в контексті дострокових виборів. Адже певні політичні сили заробляють на цьому дивіденди.

Найбільше політичних балів, на думку представника ОПОРИ, на цій проблемі буде намагатися заробити ПСПУ, які першими поставили намети і найдовше тримали їх під храмом.

– Якщо пригадати минулорічні події, то спільно з ПСПУ проти передачі храму Київському патріархату виступали також Партія регіонів, СПУ та КПУ. З іншого боку, цю тему, очевидно, підніматиме УНП щоб мобілізувати своїх виборців. Взагалі тема Катеринки є гарячою і актуальною і під час виборчої кампанії її не чіпатиме лише ледачий, – сказав Олександр Ломако.

Джерело: “Високий вал”