Дитинець

Дитинець

Розмір зображення: 800:533 піксел

Дитинець літописного міста Чернігова (урочище Вал) – пам’ятка археології (9 – 13 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

В 10 – 13 ст. існували укріплення дитинця довжиною 1600 м, Третяка – 1600 м, Єлецького монастиря – 800 м, окольного міста – 8000 м.

В 1667 р. у південному куті дитинця збудована цитадель розміром 20:25 саженів (42.6: 53 м). Укріплення дитинця відремонтовано в 1670-х рр. [Логвин Г.Н. Чернигов, Новгород-Северский, Глухов, Путивль. – М.: Искусство, 1965 г.].

Дерев’яна фортеця збудована в 1531 – 1535 рр. [ІМСЧн].

У Чернігові встановили пам’ятник князю Ігорю (4 Жов 2012)

У Чернігові урочисто відкрили пам’ятник князю Чернігівському і Київському Ігорю Ольговичу, повідомляє УНІАН. Бронзова 2-метрова фігура князя встановлена в історичному центрі міста – на Валу між Борисоглібським та Спасо-Преображенським соборами…