^Чернігів м

Пам’ятник Леніну звалили і в Чернігові (22.02.2014 р.)

У Чернігові місцеві жителі за допомогою троса звалили з постаменту монумент Леніна, який стояв у центрі міста з 1967 року…

(1)  2

Статті
Статті (+)
План стародавнього Чернігова. За Б.О.Рибаковим. 	І. Дитинець. 	II. Окольне місто. 	III. Третяк. 	IV. Посад. 	1. Спаський собор. XI ст. 	2.…
План давнього міста
1998 р. Нарис історії
Реконструкція на поч.18 ст.
Вид Чернігова з-за Десни. Гравюра на металі Т. Стадлера з акварелі О. Кунавіна. Початок XIX ст. 	Джерело: Українська графіка 11 – початку 20 ст. –…
Поч. 19 ст. Вид з боку Десни
Чернігів. Малюнок і літографія невідомих майстрів. 19 ст. 	Джерело: З української старовини. – К.: Мистецтво, 1991 р., с. 108.
19 ст. Загальний вигляд зі сходу (+)
1978 р. 19 листопада. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 073-12.
1978 р. Панорама Єлецького монастиря і Дитинця з Болдиних гір
Городище в ур. Єловщина
Городище в ур. Єловщина (+)
Курган Чорна Могила (вул. Пролетарська, 4) – пам’ятка археології (Київська Русь, пізнє середньовіччя) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761…
Чорна могила (+)
Курганний могильник Болдині Гори (урочище Болдина Гора) – пам’ятка археології (розвинуте середньовіччя, Київська Русь) [Постанова Кабінету міністрів…
Курганний могильник Болдині Гори (+)
1967 г. Архитектура левобережной Украины
Дитинець літописного міста Чернігова (урочище Вал) – пам’ятка археології (9 – 13 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р.…
Дитинець (+)
Кам’яниця Полуботка
Кам’яниця Полуботка (+)
Кам’яниця Константиновича
Кам’яниця Константиновича (+)
Семінарія
Семінарія (+)
Палац Ширая
Палац Ширая
Єлецький монастир (вул.Пролетарська, 1) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Монастир Єлецький (+)
Комплекс споруд Іллінського монастиря 11 – 18 ст. (вул.г.Успенського, 33) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки…
Монастир Іллінський (+)
Троїцько-Іллінський монастир (вул.Толстого, 62) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав,…
Монастир Троїцький (+)
Воскресенська церква 1772 р. і дзвіниця 1799 р. (вул.Комсомольська, 32) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список.…
Церква Воскресіння (+)
Церква на вул.М.Коцюбинського, поруч із садибою-музеєм Коцюбинського.
Церква Казанської ікони богородиці (+)
Церква Різдва Христова
Катерининська церква 1710 р. (вул.Шевченка) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956…
Церква св.Катерини (+)
Церква св.Миколи
П’ятницька церква 12 ст. і дзвіниця 19 ст. (пл.Куйбишева) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.:…
Церква св.П’ятниці (+)
Загальний вигляд Джерело: Віроцький В.Д. Храми Чернігова. – К.: Техніка, 1998 р., с. 196. 	Першим новим храмом, побудованим у наш час у місті, стала…
Церква св.Феодосія Углицького
1976 р. 4 квітня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № A101-07.
1976 р. Пам’ятник Т.Г.Шевченку в дитинці
Садиба М. Коцюбинського (вул. Коцюбинського, 3) – пам’ятка історії (кінець XIX – XX століття) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від…
Садиба М. Коцюбинського (+)
Могила М. Коцюбинського (вул. Толстого, Болдина гора) – пам’ятка історії (1913 рік) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р.…
Могила М. Коцюбинського (+)
1976 р. 4 квітня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № A097-28.