^Пам’ятки міста

Монастир Іллінський

Монастир Іллінський

Розмір зображення: 568:800 піксел

Комплекс споруд Іллінського монастиря 11 – 18 ст. (вул.г.Успенського, 33) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Руденок В.Я., Новик Т.Г., Семенюк Н.В. . – “Археологічні дослідження в Україні в 1994-1996 роках”, К., 2000 р., с. 139.

1980 р. 17 лютого. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 117-32.
1980 р. Загальний вигляд із заходу (+)
Іллінська церква 1069 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 103]. 	Церква…
Церква св.Іллі (+)
Дзвіниця 1774 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 103]. 	Дзвіниця 1774…
Дзвіниця (+)
Печери та підземні споруди 11 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 103].…
Печери (+)
Треба згадати чернігівську ікону «Іллінська богоматір» 60-х років XVII століття, що її написав Григорій (Геннадій) з Дубна [Историко-статистическое…
Константинович Г. Іллінська богородиця. 1658 р. (+)
2007 р. Украли плити від Іллінської церкви на дачу?