Тернопільська область

Чортків м

Перша згадка: 1522 р. – надано магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Верховна Рада України постановляє (19.09.2013, № 609-VII): Віднести місто Чортків Чортківського району Тернопільської області до категорії міст обласного значення.

Синякове с
Синякове с
План Google, 2011 р.
Замок 17 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 87]. 	Замок 17 ст.…
Замок (+)
Кляштор кармелітів засновано в 1635 р. [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.]. 	Відома ікона Божої матері (напис…
Кляштор кармелітів (+)
Костел розташовано в центрі села на головній вулиці (Чортків – Бучач). Спостереження М.І.Жарких, 16.08.1989 р. 	Костел 18 ст. [Жовтень, 1989 р., №…
Костел домініканців (+)
Вознесенська церква 1717 р. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Церква Вознесіння (+)
Церква розташована поруч із замком. Вівтарем вона орієнтована на південь. Головний вхід на обійстя – з півночі, з вулиці. Дзвіниця розташована в…
Церква Покрови (+)
Собор св.Петра і Павла
Собор св.Петра і Павла (+)
Успенська церква 17 ст. (дерев.) і дзвіниця 17 ст. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.:…
Церква Успіння (+)
Церква біля замку
Церква біля замку (+)
1 січня 2008 р. Фото С.І.Потієнка. 	У самому центрі міста біля мосту через річку Серет стоїть симпатична капличка, нібито видовбана у великій…
Каплиця з фігурою богородиці
Нова синагога
Нова синагога (+)
1974 р. Західне Поділля на заранні історії
1 січня 2008 р. Фото С.І.Потієнка.
Ратуша (+)
Поштівка: будинок польського спортивного товариства «Сокіл» у Чорткові. – Czortków, gmach Sokoła. [S.l. : Wyd. Polskiego Towarzystwa…
Будинок «Сокола» (+)
2009 р. Пластуни Івано-Франківська провели розкопки у монастирі о. василіан у Чорткові