Глухів м

Глухів м

Перша згадка: 1152 р. [Історія міст і сіл УРСР: Сумська область. – К.: 1973 р.].

Фортеця згадана в 1664 р. [Літопис Самовидця. – К.: 1971 р., с. 94].

Сотенне містечко Ніжинського полка в 1723 р.

Містечко згадане у податкових реєстрах 1750 – 1756 рр. [ лівобережної України 50-х рр. 18 ст. – К.: 1990 р., с. 53].

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки кін.10 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Державний історико-культурний заповідник у м. Глухові [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Верховна Рада України постановляє (09.02.2012, № 4388-VI): 1. Змінити межі міста Глухів Сумської області, збільшивши територію міста на 404,93 гектара земель, що знаходяться у віданні Глухівської міської ради, та затвердити територію міста Глухів загальною площею 2405,93 гектара. 2. Встановити межі міста Глухів Сумської області згідно з додатком.

Список літератури – на сайті «».