Сумський район

Район утворено постановою Верховної Ради України від 17 липня 2020 р. «Про утворення та ліквідацію районів»

Сумський район (з адміністративним центром у місті Суми) у складі територій Бездрицької сільської, Верхньосироватської сільської, Білопільської міської, Ворожбянської міської, Краснопільської селищної, Лебединської міської, Миколаївської селищної, Миколаївської сільської, Миропільської сільської, Нижньосироватської сільської, Річківської сільської, Садівської сільської, Степанівської селищної, Сумської міської, Хотінської селищної, Юнаківської сільської територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України;

Одноіменний район, який діяв у 1966 – 2020 рр., ви можете побачити в розділі «Історичні адміністративні поділи України».