Каплиця

Каплиця

Розмір зображення: 800:615 піксел

Рахів. Каплиця-дзвіниця, XIX ст. Світлина 1996 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 615.

Дерев’яна каплиця кін. 19 ст. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 88].

Рахів Рахівський район

Каплиця-дзвіниця. 19 ст.

Ще одна з рідкісних шестигранних дзвіниць стоїть на рахівському кладовищі (на Новоселиці). Каплицю збудували власними силами та коштами місцеві господарі Микола Кравчук та Степан Козурак.

Споруда має своєрідне зовнішнє оздоблення – двосхилий дашок над дверима, увінчаний хрестом. До неї прибудовано прямокутне приміщення під двосхилим дахом, шестисхилий шатровий верх оббито бляхою. Перед дзвіницею дерев’яний хрест з початку XX ст.

Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 615.