Церква св.Трійці

Церква св.Трійці

Розмір зображення: 800:550 піксел

Рахів. Церква св. Трійці, 1927р. Листівка 1930-х років. (Фонди ЗКМ. ф – 4267). Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 731.

Рахів

Церква св. Трійці. 1927.

Дерев’яну зрубну церкву з бічними прирощеннями, прикрашеними ліхтарями з шатриками, вкриту етернітом, збудували в 1926 або 1927 р. в частині Рахова, що зветься Бичків (Бочко). Церква була близькою до споруд середньогуцульського стилю і подібною до дерев’яної православної церкви в Ясінях, спаленої 1944 р.

Збудував церкву розміром 17: 12 м майстер Ілько Томашук, а землю дав Василь Дудчук. Іконостас мав три ряди, дзвони були на вежі храму. Після ліквідації греко-католицької церкви та передачі православним мурованого храму дерев’яним не користувалися.

1 червня 1961 р. Троїцьку церкву зняли з реєстрації діючих храмів і незабаром розібрали.