Церква св.духа

Церква св.духа

Розмір зображення: 800:672 піксел

Рахів. Церква св. духа, 1994 р. Світлина 1998 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 730.

Рахів

Церква св. духа. 1994. (УПЦ)

Трибанний храм з урочистим головним фасадом збудовали на головній площі Рахова від 1991 до 1993 р. за проектом рахівського архітектора Михайла Ярославовича Кравчука.

Будівельні роботи очолював Іван Васильович Герблич, а серед основних помічників слід назвати майстрів Пукмана та Гренюка. Будівництво відбувалося за священика Михайла Крічфалушія, що й нині служить у храмі. Основні грошові пожертви на будівництво надійшли від районної ради, від картонної фабрики та заводу “Конденсатор”, від Великобичківського консервного заводу та від мешканців Рахова. Іконостас вирізьбив Петро Дубчук. До зовнішнього оздоблення церкви доклав зусиль місцевий художник Михайло Ворохта, а настінні розписи всередині храму виконав Іван Андрішко з Приборжавського в 1996 – 1997 р.

Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 729.

Більше фотографій: