Підлісний Мукарів с

Костел св.Йосипа Обручника

Костел існував з 1613 р. (фундатор – подільський підсудок Андрій Гурський). Він зруйнований в к.17 ст. за турків. Новий дерев’яний костел збудовано в 1760 р., він проіснував біля 100 років. Кам’яний костел св.Йосипа Обручника збудовано в 1859 – 1872 рр. [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12, с. 146 – 147]. Парафіальний костел існував у 1772 р. [Litak S. Kościół łaciński w Polsce około 1772 r. – Rzym-Lublin: 1991.]. Парафія діяла в 1850 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 41].

Фото О.Крушинської, квітень 2004 р.
2004 р. Фронтон головного фасаду