Церква Покрови

Церква Покрови збудована у 18 ст. – дерев’яна. Нова церква збудована у 1794 – 1820 рр. – кам’яна. У 1874 р. прибудована дзвіниця [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 949 – 950]. Церква Покрови була на п.18 ст., згоріла біля 1712 р.; нова триверха дерев’яна споруда (з дубу, два верхи восьмигранні, над бабинцем – квадратний) існувала в 1740 р., розібрана в 1820-х рр. При церкві було братство (статут затверджений 1736 р.). В 1795 р. церква була ветха, збиралися будувати нову. Кам’яна церква закладена в 1802 р., закінчена в 1820 р. Капітальний ремонт та прибудова кам’яної дзвіниці – 1874 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12, с. 145 – 146].