2006 р. Плита з написом про фундаторів монастиря

Фото Зенона Боровця, 21 жовтня 2006 р.

На плиті напис: «Celsissima principessa Helena M. ducis Wsewoldi filia anno 1180 hoc monasterium primo fundavite, quod posmodum ill. Stanislaus Koniecpolski palatin sand. resuscitavit. Ac tandem serenissimus Ioannes III Poloniarum rex amplissimus beneficiis ditavit, confirmavit, privilegiis instruxit. Idemo feresunt regii principes Constantinus et Iacobus unde monachi huius monasterii memores tantorum beneficiorum hoc monumentum posuere.»

Тобто: «Найясніша принцесса Олена, дочка князя Всеволода, 1180 року цей монастир вперше заснувала, який після того найсвітліший Станіслав Конецпольський, сандомирський воєвода, перебудував. І нарешті найясніший Іоан 3-й, польський король, найбільшими благодіяннями збагатив, підтвердив і привілеями забезпечив. Потім його сини Костянтин та Якуб з ченцями цього монастиря на пам’ять про такі великі добровинства оцей пам’ятник спорудили».

Станіслав Конецпольський (1591 – 1646) був сандоримським воєводою від 1625 р.

Ян Собеський (1629 – 1696) був польським королем від 1676 р. ; його сини Костянтин (1680 – 1726) та Якуб (1667 – 1737) .