2011 р. Підрядники ремонту Підгорецького монастиря нищать національну пам’ятку

Бажання швидше використати бюджетні кошти, виділені на реставраційні та ремонтні роботи в монастирі отців-василіан у Підгірцях, призвело до нищення цієї національної пам’ятки. Про це заявила 13 грудня на сесії Львівської обласної ради голова фракції ВО “Свобода” у Львівській обласній раді Ірина Сех.

За її словами, на ремонт святині було виділено 5 млн грн.. «Я попереджала тодішнього голову Львівської облдержадміністрації Михайла Цимбалюка про особисту відповідальність за цей об’єкт. Сьогодні немає Цимбалюка, але також немає й нового голови адміністрації Михайла Костюка – губернатор не хочу чути про ті важливі проблеми в області, які ми сьогодні обговорюємо (голова ЛОДА Костюк сьогодні не був присутній на сесії облради), – сказала Сех.

Голова фракції також наголосила, що під час виконання робіт постійно порушувалися норми будівництва, відбувалося відхилення від проектної документації. «Далі виконавець робіт зруйнував дорогу до монастиря. А система водовідведення, на яку викинуто мільйони, має негативний ефект. А тим часом корпорація «Львівінвестбуд», яка нищить монастир, виграла тендер на проведення робіт у Жовкві на 15 мільйонів», – сказала Сех.

За її пропозицією Львівська облрада створила комісію, яка має вивчити ситуацію із реставраційними роботами в Підгорецькому монастирі та з’ясувати, як виконавцю робіт вдалося виграти наступний тендер.

«Західна інформаційна корпорація»