Смаль-Стоцького вул.

Вулицю Городоцьку з вул. Героїв УПА з’єднує вулиця Смаль-Стоцького названа так 1992 року на честь українського педагога й мовознавця Степана Смаль-Стоцького (1859-1939). Від 1889-го вона називалася Городоцько-Польна, від 1892-го – Білінських на честь фундаторів харитативного закладу, за часів німецької окупації – Шпеєрґассе, від 1950-го – Бєлінського на честь російського письменника ХІХ століття. Східний бік вулиці від 1945 року належить заводу телеграфної апаратури, від 1939-го тут частково зберігся комплекс неороманських будівель закладу для невиліковно хворих фундації Антона Білінського. Забудова західного боку вулиці: класицизм, сецесія, конструктивізм.

Вулицю Кульпарківську з вулицею Смаль-Стоцького з’єднує вулиця Поліщука, названа так 1991 року на честь українського письменника Валер’яна Поліщука (1897-1942). Від 1919-го вона була частиною вулиці Кентшинського, 1940-го – частиною вулиці Кірова, від 1946-го – вулиці Федьковича, від 1949-го називалася Корнійчука на честь українського радянського письменника ХХ століття. Забудова вулиці: конструктивізм 1930-х і 1960-х років.

Джерело: “”, 14 грудня 2007 року, № 228 (298)