Са – См

Словацького вул.

Вулицю Січових стрільців зі Стефаника з’єднує вулиця Словацького, названа так 1871-го на честь польського поета та драматурга Юліуша Словацького (1809-1949), до 1871 року частина вулиці від Січових стрільців до Дорошенка мала назву Палацова, частина між Дорошенка та Стефаника – Семінарська, бо проходила поблизу греко-католицької семінарії, ця сама частина у 1871-1889 роках називалася Оссолінських на честь засновників бібліотеки на нинішній вулиці Стефаника.

Адресу № 1 від польських часів має Головна пошта.

Забудова вулиці – класицизм, історизм, сецесія.

Джерело: “”, 10 жовтня 2008 року, № 149 (457)

nadoloni.com
2012 р. Будинки № 8 – 2 в перспективі вулиці
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будинку № 2 до 1939 року містилося Карпатське лісове товариство, фабрика білизни та крамниця галантереї “Рада”,…
Житловий будинок (№ 2) (+)
Фасад по вул. Словацького. 8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будівлі № 3 у 1950-х роках була перукарня, зараз тут стоматологічний центр. 	Ілько…
Житловий будинок (№ 3) (+)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будинку № 4 за Польщі розташовувався магазин лабораторних інструментів Пфюнцера, за часів СРСР – крамниця…
2012 р. Будинки № 4, 2
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	У будинку № 5 до війни був магазин “Жири”, тепер тут салон гральних автоматів, магазин “Вікна і двері”, кафе-бар…
Житловий будинок (№ 5) (+)
У будівлі № 6 у 1950-х роках діяла артіль “Швейник”, у 1960-1980 рр. – міськдовідка, зараз тут магазин миючих засобів. 	Ілько Лемко 	Джерело:…
Будинок (№ 12) (+)
8 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Будинок (вул.Словацького, 14) споруджено в 1911 – 1912 рр. архітектурною фірмою М.Уляма. 	У будинку № 14 до 1939…
Будинок (№ 14)
7 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Будинок (вул.Словацького, 16) споруджено в 1873 р. (архіт. Й.Енгель) у стилі ренесанс. В 1873 – 19194 рр. він…
Житловий будинок (№ 16) (+)
Будинок (вул.Словацького, 18) споруджено в 1873 р. (архіт. Й.Енгель) у стилі ренесанс. В 1873 – 1914 рр. він належав родині Дунін-Борковських. 	У…