Сліпого вул.

Сліпого вул.

Розмір зображення: 600:800 піксел

Перспектива вул. Сліпого від вул. Зеленої. В Глибині на горі – житловий будинок по вул. Сліпого, 31. 16 квітня 2013 р. Фото М.І.Жарких.

Вулицю Зелену з вулицею Басараб сполучає вулиця Йосипа Сліпого, названа так 1992 року на честь видатного українського церковного і громадського діяча, кардинала Української Греко-Католицької Церкви (1892-1984). З 1916-го вона мала назву Королівська, з 1926-го – Собінського на честь польського культурно-освітнього діяча Станіслава Собінського (1872-1926), під час німецької окупації – Фріц Ройтергассе, з 1945-го – Радіщева на честь російського письменника XVIII століття. Частина вулиці в польські часи називалася Кордіана, а в радянські до 1980-х – Успенського на честь російського письменника ХІХ століття.

У будинку № 3 за Радянського Союзу був овочевий магазин, зараз тут житловий будинок.

Під № 7 у 1950-х був гуртожиток № 1 медінституту, нині тут міститься Інститут розвитку міста і громадське об’єднання “Самопоміч”.

У будинку № 9 у 1950-х був готель “Аерофлоту”, тепер тут прокуратура Личаківського району.

Під № 33 за Польщі була Грюнвальдська бурса, в 1950-х – гуртожиток залізничного училища, зараз – Професійний ліцей побутового обслуговування.

Забудова вулиці: сецесія, конструктивізм, забудова початку ХХІ століття.

Перпендикулярно до Сліпого йде вулиця Карпатська, яка має свою назву щонайменше від 1920-х років.