Вітраж сходової клітки

Вул. Ю.Словацького, 6

Псевдовітраж, репрезентативний

Скло, травлення. 42: 215 см, загальний

Вітражне полотно розділене віконними рамами на чотири прямокутних сегменти (два верхніх – менші, два нижніх – великі). Два верхніх сегменти мають однакову композицію. Скляна тафля оточена по краях широкою матовою смугою і вузькою. Чотири кути сегмента декоровані в’яззю з ніжних завитків. У центрі вітража – восьмипелюсткова квітка, від якої вгору і вниз, сягаючи країв скляної тафлі, відходять вигнуті витончені стилізовані листки аканта, завиті на кінцях. Вправо і вліво від квітки відходять по два маленьких завитки. Два нижніх сегменти мають теж однакову композицію. Вітраж оточений по краях матовою смугою, чотири кути і посередині бокових країв полотно декороване в’яззю із завитків. Понизу вітража зображена умовна підставка, від центру якої відходять два С-видних завитки і розведені в боки стебла трави з листками. Далі з чашевидної основи піднімається вгору амфоровидна ваза, горловина якої теж завершується умовною вишуканою чашею, з якої в сторони розвиваються тонкі довгі завитки, а вгору тягнуться ніжні гілки з листками і плодами. Гілки описують ліровидну фігуру. Тло вітражного полотна матово-біле.

Примітка. Вітражі збереглися частково на двох поверхах сходової клітки кам’яниці.

Джерело: Грималюк Р. Вітражі Львова кінця XIX – початку XX століття. – Льв.: 2004 р., с. 221.