2009 р. А дозволи?

Дата: 16.02.2009. Готель «Вінтаж» на вул. Староєврейський у Львові готовий «налізти» на архітектурну пам’ятку. А дозволи?

Проїзд вулицею Староєврейською у Львові перегороджено для проїзду автотранспорту та руху пішоходів тротуаром з боку непарних номерів біля будинку 23 поблизу перетину із вул. Сербською, – про це учора повідомив кореспондент ЗІКу. Сьогодні, 16 лютого цю ситуацію прокоментувала очільниця управління охорони історичного середовища Львова Лілія Онищенко.

Оскільки жодних пояснень (оголошень, паспорта будівельних чи реставраційних робіт) біля загорожі із залізної арматури нема, що вже саме по собі є порушенням, а робітники, які встановлювали залізну клітку, виявляли агресивність у відповідь на розпитування, то закономірно, що пильні львів’яни пов’язали у своїх припущеннях будівельні роботи із перипетіями спорудження готелю до «Євро 2012» з фасадним входом з вул. І. Федорова, чиє будівництво пов’язано із знищенням пам’яток архітектури, які планують знести.

Однак, за запевненнями Лілії Онищенко, з’ява згаданої огорожі не має жодної пов’язаності із майбутнім готелем на вул. І. Федорова, а натомість дотична до іншого готелю – «Вінтаж», який упритул сусідує із будинком № 23 на вул. Староєврейській.

«Адміністрація Галицького району дала дозвіл на встановлення огорожі для будинку № 23 на вул. Староєврейській фізичній особі Тетяні Вовк. Вони принесли нам цей дозвіл на встановлення огорожі для проведення укріплення стін, зондажів тощо у зв’язку із висновком МНС про аварійність елементів будівлі. На об’єкті мають намір проводити якісь роботи, але жодних документів до нас ще не надходило.

Якщо там відбуватимуться роботи, то наше управління має погодити їхню проектно-кошторисну документацію. Йдеться про готель «Вінтаж», який розташований у двох будинках на вул. Староєврейській, наразі не маю змоги коментувати сам проект реконструкції чи реставрації, оскільки жодні документи щодо цього до нас іще не надходили», – сказала Лілія Онищенко.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»