2009 р. У громади Львова хочуть відібрати пам’ятку архітектури

Дата: 09.02.2009

Громада міста може втратити майно – пам’ятку архітектури на вул. Саксаганського, 13. Судова палата в адміністративних справах Верховного суду України вже завтра може ухвалити рішення про скасування ухвали Львівської міської ради від 1 червня 2006 року, згідно з якою за територіальною громадою міста Львова закріплювалась власність над будинками на вул. Саксаганського, 13 та Стецька, 13.

З відповідним позовом до суду звернувся військовий прокурор Львівського гарнізону. За інформацією джерел ZAXID.NET, найбільш ймовірним є саме рішення на користь військових.

Раніше ці будівлі перебували у користуванні ПрикВО, однак після розформування окремих підрозділів залишались без господаря та зазнавали руйнування. Для порятунку пам’ятки архітектури Львівська міська рада ухвалила рішення про закріплення права власності над цими будівлями за територіальною громадою. У 2008 році міська влада виділила понад 4 млн грн на реставраційні роботи та передала будівлю в оренду Львівському апеляційному суду.

“Військові аргументують свою позицію тим, що вони раніше користувались цим майном. Але це в жодному випадку не є доказом того, що воно їм належить. Натомість Львівська міська рада має відповідні документи”, – повідомила керівник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

За інформацією ZAXID.NET, військове відомство здійснює спроби забрати міське майно з метою його перепродажу приватним особам.