2010 р. У Львові відреставрують будинок колишньої кредитної спілки “Дністер”

Дата: 10.08.2010

У Львові незабаром розпочнуться роботи з реставрації будинку на вул. Руській, 20, що був збудований для української кредитної спілки «Дністер» на місці колишнього палацу руських митрополитів, тепер у цьому будинку – 1-ша міська поліклініка. Цього року на реставрацію будівлі з міського бюджету виділено 1 млн грн.

Про це 9 серпня ZAXID.NET повідомила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

Як зазначила ZAXID.NET Лілія Онищенко, за проектно-кошторисною документацією реставрація будівлі потребуватиме 7 млн грн, це з відновленням вікон, фасаду, гідроізоляцією. У 2008 році у будинку замінили дах.

У цьому будинку у 1920-1930-х жили відомі українські політики Кость Левицький (колишній президент Західноукраїнської республіки) та Осип Назарук.

Довiдка ZAXID.NET

Будинок на вулиці Руській № 20 був збудований для української кредитної спілки “Дністер” на місці колишнього палацу руських митрополитів. На будівлі встановлено меморіальні таблички: на честь першого виступу тут у 1909 відомого українського режисера та актора Леся Курбаса, на честь засновника українського військово-спортивного товариства “Сокіл-Батько” та кредитної спілки “Дністер” Василя Нагірного, та табличка на честь самого товариства “Сокіл-Батько”.