1967 р. Історія українського мистецтва

Після смерті фундаторів Стрятинської і Крилоської друкарень – Федора і Гедеона Балабанів, коли їхні друкарні перестали діяти, Памво Беринда переїхав до Львова. Тут він працює у братській друкарні типографом. В оформленні та ілюстраціях львівських видань він використовує свої стрятинські твори, а також створює й нові композиції. Відомі з його підписом титульна сторінка до «Книги о священстве…» Іоанна Златоуста, видана братською друкарнею в 1614 році, а також зображення чотирьох євангелістів, надруковані в 1616 році з дощок, малюнок для яких Памво Беринда скопіював ще в Стрятині з віленського Євангелія Петра Мстиславця [Г. И. Коляда. Памва Беринда – архитипограф. – «Книга», сб. IX, М., 1964, стор. 125 – 126; Г.I.Коляда, Я.Д.Iсаєвич. Друкарська справа на західноукраїнських землях (XVI – XVIII). – У кн.: Книга і друкарство на Україні, К., 1964, стор. 53].

Джерело: Історія українського мистецтва. – К.: Наукова думка, 1967 р., т. 2, с. 348.