Дата: 04.06.2009. Вигляд із пл. Ринок у Львові на катедру відтепер спотворює пентхауз одного із львівських мажорів.

Учасники нинішнього флешмобу, які протестували проти незаконного спорудження готелю на розі вул. Вірменської-Краківської у Львові стали свідками іще одного будівництва, яке змінило вигляд на катедру із пл. Ринок, – про це сьогодні, 4 червня. повідомив кореспондент ЗІКу. Активісти громадських організацій здійснили інспекцію до новобудови, яка скелею нависла над будинком № 3 на вул. Памва Беринди і змінила перспективу.

У подвір’ї буд. № 3 на вул. Беринди громадська пам’яткоохоронна інспекція зустріла робітників концерну «Львівреставрація» (директор В. Пащак), які одразу ж відірвали своїх колег від перекуру й заходилися із усією ретельністю демонструвати завзяття, з яким вони здійснюють фасадні роботи з боку подвір’я.

Піднявшись на горище будинку, пам’яткоохоронці із здивуванням виявили, що за дверима № 13 розгортається колишній стриховий простір, перепланований навіть не на мансарду, а на перший поверх наразі двоповерхового пентхауза. На горішньому перекритті 2-поверхової надбудови виведена залізна арматура, що може свідчити про те, що на цьому висотність споруди не обмежиться!

На запитання координатора Громадського форуму Львова Олега Мацеха очільниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко відповіла телефоном, що їй відомо про це будівництво. Лишається тільки подивуватися, як подібний проект зміг отримати необхідні погодження й дозволи, коли навантаження від цієї надбудови вже спричинило наочну «поплилість» цегляного мурування несучих стін у яких і без того повно тріщин?!!

Також цікаво, чи не є ремонтні фасадні роботи «Львівреставрації» банальним димовим прикриттям будівництва пентхауза щасливого й мажорного мешканця квартири № 13?