Будинок (№ 1)

Будинок (№ 1)

Розмір зображення: 800:600 піксел

Під № 1 за польських часів була страхова агенція “Майбутнє”, Польське товариство залізничних книгарень “Рух” і магазин модного жіночого одягу та галантереї, у 1950-х роках тут був ремонт взуття, а останні кілька десятиріч у цьому будинку скупка та комісійна торгівля золотом і сріблом – це ювелірний магазин “Аметист”. У 1990-ті тут також відкрили магазин “Каміни і меблі”, якого тепер не існує, не працює тут і колишній бар “Червона Рута”. У цій будівлі 2006 року відкрили магазин оптики “Пан Оптикум”, крамницю “Касторія хутро” і модний бутик Balizza.

Джерело: “”, 9 лютого, 2007 року, № 22 (92)

На розі з вулицею Беринди в будинку по вул.Театральній № 9 за польських часів була книгарня “Ґубринович і син” і Лікарська видавнича спілка, а від 1950-х років – найвідоміший у місті магазин канцтоварів “Школяр”. Тепер приміщення переобладнують.

Джерело: “”, 2 лютого 2007 року, № 17 (87)