Луцьк м

Пам’ятки міста

Житловий будинок 18 ст. (вул.Матейка, 19) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 14].

Житловий будинок 18 ст. (вул.Сераківського) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 15].

Житловий будинок 16 – 17 ст. (Нижній замок) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 15].

Оці три споруди я не вмію ототожнити із відомостями пізніших довідників.

Кучинко М.М. Исследования в Луцке. – “Археологические открытия 1973 г.”, М., 1974 г., с. 297 – 300.

У Луцьку на будівництві знищили історію (5.03.2013)

Археологія
Археологія (+)
Сучасні проблеми
Сучасні проблеми (+)
Корисна стаття у Вікіпедії: вулиця Данила Братковського.
Братковського вул. (+)
Корисна стаття у Вікіпедії: вулиця Винниченка.
Винниченка вул. (+)
В 19 ст. вулиця мана назву Рівненсько-Дубнівська (Рівненська); за совітів звалась вул.Леніна; в незалежній Україні названа проспектом Волі. 	Корисна…
Волі просп. (+)
Вулиця перетинає Окольний город 14 – 18 ст. В давнину вона складалась з 3 відрізків: вул. Великої (від Глушецького моста до пл.Ринок), пл. Ринок на…
Данила Галицького вул. (+)
Вулиця в 15 – 18 ст. мала назву Троїцька, в 19 – 20 ст. -Домініканська; в радянський час вулиця мала назву Карла Лібкнехта. В незалежній Україні її…
Драгоманова вул. (+)
Караїмська вул.
Караїмська вул. (+)
В радянський час вулиця мала назву Крупської. В незалежній Україні її назвали Кафедральною. 	Корисна стаття у Вікіпедії: вулиця Кафедральна. …
Кафедральна вул. (+)
В части Речі Посполитою вулиця мала назву Олицької, в 19 ст. (до 1919 р.) – вул. Шосової (Шосейної), за 2-ї Речі Посполитої (1919 – 1939 рр.) –…
Лесі Українки вул. (+)
Плитниця вул.