Верхній замок

Верхній замок

Розмір зображення: 800:600 піксел

Замок Любарта [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 14].

Верхній замок 13 – 14 ст., перебуд. 15 – 17 ст. [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Замок (вул. Крупської № 1а) – в’їздова башта 14 ст., башта Свидригайла 15 ст., Владича башта 15 ст., мури 15 ст., шляхетський житловий будинок 1789 р., єпископський житловий будинок 1814 р. [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 67].

Верхній замок кін. 13 ст. (вул.Кафедральна, 1а) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Корисна стаття у Вікіпедії: .

Список літератури – на сайті «».