Інші пам’ятки

Верхній замок

Верхній замок

Розмір зображення: 800:600 піксел

Замок Любарта [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 14].

Верхній замок 13 – 14 ст., перебуд. 15 – 17 ст. [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Замок (вул. Крупської № 1а) – в’їздова башта 14 ст., башта Свидригайла 15 ст., Владича башта 15 ст., мури 15 ст., шляхетський житловий будинок 1789 р., єпископський житловий будинок 1814 р. [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 67].

Верхній замок кін. 13 ст. (вул.Кафедральна, 1а) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Корисна стаття у Вікіпедії: .

Джерело: Sokołowski A. Dzieje Polski ilustrowane. – Warszawa, 1900, t. 2, s. 42.
[1900 р.] Загальний вигляд руїн (+)
1967 р. Історія українського мистецтва (+)
1968 р. По Україні (+)
1982 г. Украина и Молдавия (+)
2010 р. Луцький замок живе за рахунок туристів
Загальні види (+)
9 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Міст споруджено в 1780-х роках.
2012 р. Міст перед Надбрамною баштою. Вигляд з півночі
В’їздова башта 14 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 14]. 	В’їздова…
Надбрамна башта (+)
Башта Свидригайла 15 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 14]. 	Башта…
Стирова башта (+)
Владична башта 15 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 14]. 	Владича…
Владична башта (+)
Мури 15 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 14]. 	Кріпосні мури 15 ст.…
Мури (+)
Панорамні види двора
Панорамні види двора (+)
Житловий будинок 1789 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 14]. 	Жилий…
Шляхетський будинок (+)
Житловий будинок (єпископський) 18 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Єпископський будинок (+)
Церква св.Іоана Богослова
Церква св.Іоана Богослова (+)
Вигляд з північного сходу. 9 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Реконструйована на поч. 21 ст. дзвіниця церкви св.Іоана Богослова.
Дзвіниця (+)
Вигляд з північного сходу. 9 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Реконструйований на поч. 21 ст. замковий колодязь.
Колодязь (+)
Руїни – на тлі будинку єпископа та Владичної башти. 9 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких.