Данила Галицького вул.

Розмір зображення: 800:600 піксел

Вулиця перетинає Окольний город 14 – 18 ст. В давнину вона складалась з 3 відрізків: вул. Великої (від Глушецького моста до пл.Ринок), пл. Ринок на вул. Широкої (від пл. Ринок до ріки Стир). В сер. 20 ст. ці відрізки буди об’єднані в одну вул.Староміську. В 1957 р. ця вулиця була названа вул.Пугачова (який ніколи в Луцьку не був і мауть не чув про існування такого міста). В незалежній Україні вулиця отримала назву вул.Данила Галицького.

Корисна стаття у Вікіпедії: .

Вкладені елементи

Церква Воздвиження 1887 р. (Базарна пл.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р.,…
Церква Воздвиження (№ 2) (+)
2012 р. Братський будинок і церква Воздвиження. Вигляд з південного сходу
Монастир василіан 1647 р. (Старе місто) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Братський будинок [№ 4] (+)
Будинок (№ 5)
Ліворуч – вул. Данила Галицького, праворуч – вул. Кондзелевича. 9 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	На планах міста він позначений просто – вул.…
Будинок (№ 6 / Кондзелевича, 30)
Будинок (№ 10)
9 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Пам’ятний знак встановлено в центрі колишньої площі Ринок – нині ділянки у формі гострого трикутника між вул.…
Пам’ятний знак 2000-літтю різдва Христа (+)
2012 р. Панорама площі Ринок з півдня (+)
Будинок (№ 12) (+)
Церква Покрови 13 – 17 ст. (вул.Караїмська) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956…
Церква Покрови [№ 12а] (+)
Синагога 1629 р. (вул.Переця) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 14]. …
Синагога (№ 33) (+)