Кафедральна вул.

Кафедральна вул.

В радянський час вулиця мала назву Крупської. В незалежній Україні її назвали Кафедральною.

Корисна стаття у Вікіпедії: .

Будівництво в Луцьку по вулиці Кафедральна, 13 (22 Сер 2012)

Під час проведення земляних робіт у старій частині Луцька по вулиці Кафедральна, 13 (орендар — ТзОВ «Луцькміськбуд») було виявлено залишки об’єктів XVII ст.

Вкладені елементи

9 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Ліворуч, за парканом, іде вул.Кафедральна, де видно купол костелу єзуїтів і фрагмент будинку № 4; праворуч іде…
Будинок (№ 2)
Ліворуч – вул. Драгоманова, праворуч – вул. Кафедральна. 9 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Пам’ятка поч. 20 ст. Побудований чеською родиною…
Гостиний двір (№ 4) (+)
2012 р. Перспектива від костелу єзуїтів до кірхи
Костел св.Трійці
Костел св.Трійці (+)
ИЕЗУИТОВ МОНАСТЫРЬ. В состав монастырского комплекса входят: костел, колокольня, кельи. 	Кляштор єзуїтів (вул.Крупської) [Пам’ятники архітектури…
Кляштор єзуїтів (№ 6) (+)
9 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	Меморіал в’язням Луцької тюрми, розстріляним нашими російськими «братами» 23 червня 1941 р.
Меморіал жертвам 1941 р. (+)
Загальний вигляд з північного заходу. 9 квітня 2012 р. Фото М.І.Жарких. 	На плані Луцька цей будинок має № 10, але неясно, по якій це вулиці.
Будинок (№ 6а?)
Кляштор бригідок 1624 р. (Нижній замок) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Кляштор бригіток (№ 16) (+)
2012 р. Панорама площі перед замком з півдня (+)
Монастир шаріток 15 – 17 ст. (вул.Крупської, 19) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР,…
Кляштор шариток (№ 17 – 19) (+)
Будинок Пузин 15 ст. (вул.Крупської, 23) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що…
Житловий будинок Пузини (№ 23) (+)