2007 р. Табачник знесе ще один будинок на Хрещатику

Дата: 13.07.2007

Київська міська рада дозволила ТОВ «Грааль» знести нежилий будинок по вулиці Хрещатику, 5 літера В у Шевченківському районі Києва, передає кореспондент Київського порталу.

Київрада прийняла рішення надати «Телекомпанії Київ» альтернативне приміщення площею 1076 метрів на вулиці Трьохсвятительській, 4-Б в оренду. «Грааль» відшкодує вартість будинку, яка буде встановлена експертним шляхом після переміщення «Телекомпанії Київ» на вулицю Трьохсвятительську, 4-Б або на інші площі, які будуть надані інвестором за згодою телекомпанії.

Пікантності ситуації додає той факт, що на будівлю по вулиці Трьохсвятительській, 4-Б претендує УПЦ КП. Церковники вимагають повернути будівлю через те, що на початку минулого сторіччя вона належала розташованому поряд Свято-Михайлівському монастирю.

Президент України Віктор Ющенко написав листа меру міста Леоніду Черновецькому, в якому просив столичну владу владнати конфлікт навколо колишньої церковної власності.

Нагадаємо, що у 2003 році Київрада дозволила знести будинок за адресою Хрещатик, 5 літера А.

ТОВ «Грааль» планує на цій земельній ділянці побудувати 130-метровий готельний комплекс.