Х – Ч

Хрещатик вул.

Хрещатик вул.

Розмір зображення: 800:600 піксел

Хрещатик – центральна вулиця Києва. Вона простягається від Європейської площі до Бесарабської площі, переходячи у вул. Велику Васильківську. Вона настільки добре відома, що її назва часто вживається без означення «вулиця», як Бродвей чи Арбат. За совітів у 1923 – 1937 рр. мала назву вул.Воровського.

(1)  2

2008 г. Небоскребы на Крещатике
Історичні види (до 1941 р.)
Історичні види (до 1941 р.) (+)
Загальні види (+)
Готель “Дніпро” (№ 1 / Грушевського, 2)
Готель “Дніпро” (№ 1 / Грушевського, 2) (+)
Загальний вигляд (ліворуч – будинки по Хрещатику, 6, 4; праворуч – Трисвятительська, 1). 17 серпня 2007 р. Фото М.І.Жарких.
Будинок (№ 4), нині УНІАН
Будинок (№ 5) (+)
Печерська ощадна каса, 1913 р., архітектори І.Зецкер, Д.Торов [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 29].
Печерська ощадна каса (№ 6) (+)
Будинок (№ 7) (+)
Петербурзький банк, 1911 – 1914 рр., архітектор Л.Бенуа [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 29].
Петербурзький банк (№ 8) (+)
Волзько-Камський банк, 1912 – 1913 рр., архітектор П.Андреєв [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 29].
Волзько-Камський банк (№ 10) (+)
Будинок (№ 12) (+)
Житловий будинок, 1950 – 1951 рр., архітектори А.Власов, А.Добровольський, Б.Приймак [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с.…
Житловий будинок (№ 13) (+)
Пасаж, 1913 – 1914 рр., архітектор П.Андреєв. В цьому будинку в 1950 – 1970 рр. жив вчений-терапевт А.Л.Михнев (мем. дошка 1972 р.); в 1952 – 1963…
Пасаж (№ 15) (+)
Будинок профспілок (№ 18)
Будинок профспілок (№ 18) (+)
Житловий будинок, 1953 – 1954 рр., архітектори В.Созанський, А.Добровольський (в тилу станції ?) [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.:…
Станція метро “Хрещатик” (№ 19) (+)
Житловий будинок, 1953 – 1954 рр., архітектори В.Созанський, А.Добровольський [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 29].
Житловий будинок (№ 21) (+)
Будинок Головпоштамту на розі Хрещатика й майдану Незалежності. Архітектори Б. Приймак, В. Ладний, З. Хлебникова, Г. Слуцький, 1952-1957 рр.…
Головпоштамт (№ 22) (+)
Житловий будинок, 1952 – 1953 рр., архітектори А.Власов, А.Малиновський [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 29].
Житловий будинок (№ 23) (+)
Адміністративний будинок, 1952 – 1954 рр., архітектори В.Єлизаров, Н.Шило, Л.Куликов [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с.…
Адміністративний будинок (№ 24) (+)
Житловий будинок, 1952 – 1954 рр., архітектори А.Добровольський, А.Малиновський, П.Петрушенко [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.:…
Житловий будинок (№ 25) (+)
Житловий будинок, 1952 – 1953 рр., архітектори А.Власов, А.Малиновський [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 30].
Будинок (№ 27а)
Будинок (№ 27а) (+)
Адміністративний будинок, 1949 – 1953 рр., архітектори В.Созанський, В.Бакланов [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 30].
Адміністративний будинок (№ 28 / Прорізна, 2) (+)
Житловий будинок, 1949 – 1953 рр., архітектори Б.Приймак, В.Ладний [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 30].
Житловий будинок (№ 29) (+)
Адміністративний будинок, 1949 – 1953 рр., архітектори А.Власов, А.Заваров [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г., с. 30].
Міністерство (№ 30) (+)
Російський банк для зовішньої торгівлі 1913 р. (вул.Хрещатик, 32) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і…
Російський банк для зовнішньої торгівлі (№ 32) (+)
Адміністративний будинок, 1952 – 1957 рр., архітектори А.Власов, А.Заваров, В.Шарапов [Памятники истории и культуры Украинской ССР. – К.: 1987 г.,…
Адміністративний будинок (№ 34) (+)
12 червня 2007 р. Фото М.І.Жарких.
2007 р. Загальний вигляд будинків № 36 і 34
Київ. Будинок міськвиконкому на вул. Хрещатик, № 36. Архітектори О. Власов, О. Заваров, О. Малиновський, 1952-1957 pp. [Памятники истории и культуры…
Міська рада (№ 36) (+)