Набережне шосе

Пам’ятник на честь повернення Києву магдебурзького права

Розмір зображення: 593:800 піксел

Колона магдебурзького права 1802 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Колона магдебурзького права 1802 – 1808 рр. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Монумент на честь надання м. Києву Магдебурзького права (Набережне шосе, 8) – пам’ятка історії (1802-1808 роки) [Постанова Кабінету міністрів України № 1761 від 27.12.2001 р. “Про занесення пам’яток історії, монументального мистецтва та археології національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Монумент на честь надання м. Києву Магдебурзького права (Набережне шосе, 8) – пам’ятка історії (1802-1808 роки) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

На реставрацію сходів до пам’ятника Магдебурзькому праву Київрада виділить 10 млн грн (10.02.2013)

Вкладені елементи

Хрещатик. 	Літографія І. Селезньова з малюнка з натури В. Пассека. І половина XIX ст. Науково-технічна бібліотека Науково-дослідного інституту…
1830-і рр. Загальний вигляд (+)
Місце хрещення Русі в Києві. II половина XIX ст. 	Гравюра К. Вейєрмана за малюнком В. Шпака. Російське періодичне видання II половини XIX ст.…
2 пол. 19 ст. Загальний вигляд
[Бл. 1900 р.] Загальний вигляд (з альбому С.В.Кульженка)
Фельдман Валентин Августович (1864-1928). 	Пам’ятник хрещення Русі. 1913. 	Акварель. Місцезнаходження оригіналу невідоме. Кольорова репродукція…
[1990 р.] Паспортна інформація
[1990 р.] Паспортна інформація (+)